Stedenbouwkundige inpassing Vlaardingen-Schiedam

In de plannen voor realisatie van de A4 Delft-Schiedam is de stedelijke inpassing van de rijksweg in het gebied tussen Schiedam en Vlaardingen een belangrijk aandachtspunt. Tot aan de start van realisatie van de A4 Delft-Schiedam bestond dit gebied uit een groene zone op een hoog zandlichaam tussen beide gemeenten. Het zandlichaam was aangelegd ter voorbereiding op latere aanleg van de A4 Delft-Schiedam. In het uiteindelijke tracebesluit A4 Delft-Schiedam van 2010 is bepaald dat de A4 Delft-Schiedam tussen Schiedam en Vlaardingen wordt aangelegd in een tunnel op maaiveld (landtunnel).

Naast realisatie van de landtunnel bestaat het project ‘Stedenbouwkundige inpassing Vlaardingen-Schiedam’ uit plannen voor de inrichting van het tunneldak, een nieuwe trampassage tussen beide gemeenten en realisatie van onder meer nieuwe fietspaden. Voor de inrichting van het tunneldak ontwikkelde gemeente Schiedam het plan Park A4.  

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de aanleg van de landtunnel. Gemeente Schiedam is verantwoordelijk voor de inrichting van het tunneldak.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017