A4 Delft - Schiedam

Rijksweg A4 loopt vanaf Amsterdam via Leiden, Den Haag en Rotterdam richting België. Het is een belangrijke verkeerscorridor in de Randstad tussen Amsterdam en Antwerpen. Net als de ontbrekende schakel tussen Spijkenisse en Klaaswaal (A4 Zuid) is de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam onderbroken. Met de 7 km lange A4 Delft-Schiedam wordt dit opgelost. De A4 Delft-Schiedam zorgt onder meer voor:    

 • Een betere bereikbaarheid tussen Rotterdam en Den Haag.
 • Minder drukte en op het wegennet van Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en het Westland (A13)

Het plan voor realisatie van de A4 Delft-Schiedam kent een lange voorgeschiedenis en heeft uiteindelijk geleid tot het programma IODS.

Om aantasting van Midden-Delfland zoveel mogelijk te voorkomen wordt de A4 Delft-Schiedam zorgvuldig ingepast door onder meer een gedeeltelijk verdiepte ligging en een landtunnel in het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor realisatie van de A4 Delft-Schiedam. 

Projectwebsite

Projectpagina

Rijkswaterstaat algemeen

 

Nieuws

 • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

  Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
  wo 24 mei 2017
 • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

  Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
  vr 5 mei 2017