Weekendafsluitingen A4 Delft-Schiedam

vr 12 feb 2016

Rijkswaterstaat voert in februari, maart en april werkzaamheden uit aan de A4 Delft-Schiedam.

Rijkswaterstaat heeft in 2015 hard gewerkt om de A4 Delft – Schiedam veilig open te kunnen stellen. Belangrijkste doel was het ontlasten van de A13 tijdens de spits en het verminderen van het sluipverkeer op het onderliggend wegennet. De komende periode gaat Rijkswaterstaat de weg optimaliseren door onder andere de software voor het veiligheidssysteem te actualiseren en het verplaatsen van calamiteitendoorsteken. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Werkzaamheden

Bij incidenten kan een rijstrook worden afgesloten door een rood kruis boven de weg. Ook kunnen verkeersleiders het verkeer omleiden en weggebruikers informeren via de dynamische route-informatiepanelen boven de weg en kan verkeer omgeleid worden over een alternatieve route.  Zo kunnen hulpdiensten en bergers veilig hun werk doen bij incidenten en kunnen de hulpverleners zo snel mogelijk naar het incident. We werken hierbij intensief samen met de hulpdiensten en gemeenten. Met hen is afgesproken om de huidige calamiteitendoorgangen te verplaatsen, zodat zij nog sneller bij het incident ter plaatse kunnen zijn. Voor de veiligheid van de weggebruiker worden de komende afsluitingen ook gebruikt voor een software update aan het veiligheidssysteem in de Ketheltunnel. Ook starten de voorbereidingen voor de aansluiting van de Ketheltunnel op de verkeerscentrale in Rhoon. Door een verbouwing aan de Verkeerscentrale in Rhoon heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om de tunnel eerst lokaal te bedienen en daarna vanuit de Verkeerscentrale in Rhoon. Hiervoor volgen medio 2016 extra afsluitingen.  

Weekendafsluitingen

De A4 is tussen afrit Delft (afrit 14 met de aansluiting Kruithuisweg/N470) en het Kethelplein volledig is afgesloten in de periode:

 • 19 februari  22:00 uur – 22 februari 05:00 uur
 • 11 maart  22:00 uur – 14 maart  05:00 uur
 • 18 maart 22:00 uur – 21 maart 05:00u
 • 1 april 22:00 uur – 4 april 05:00 uur
 • 8 april 22:00 uur – 11 april 05:00 uur

De A4 is weer beschikbaar tijdens de maandagochtendspits.

Omleiding

Weggebruikers moeten rekening houden met een omleiding via de A13 en een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Nieuws

 • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

  Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
  wo 24 mei 2017
 • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

  Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
  vr 5 mei 2017