Vanaf dit voorjaar skaten van knooppunt naar knooppunt in Midden-Delfland

wo 8 apr 2015

Gisteren is het eerste bordje van het skateroutenetwerk Midden-Delfland opgehangen bij 't Woudt. Het netwerk biedt straks 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen komen panelen te staan met een kaart van het skate­routenetwerk. Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen. De aanleg van het skateroutenetwerk Midden-Delfland is vandaag van start gegaan en is naar verwachting eind mei gereed.

Het skateroutenetwerk doet veel mooie plekken in Midden-Delfland aan. Al skatend ontvouwt zich het landschap met grazende koeien, wuivend riet en historische boerderijen. Het netwerk gaat langs karakteristieke dorpjes als Schipluiden en 't Woudt, over kades langs vaarten en plassen en dwars door recreatiegebieden als de Foppenplas, de Broekpolder en het Abtswoudse Bos.

Recreatieve routes

Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Voor meer informatie bezoek ook de website van Heerlijk Buiten

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017