Start aanleg mountainbikeroute Broekpolder

vr 7 jun 2013

Gedeputeerde Ingrid de Bondt van provincie Zuid-Holland en bestuurslid Jan Robberegt van recreatieschap Midden-Defland hebben 7 juni het startschot gegeven voor de aanleg van een mountainbikeparcours (MTB-parcours) in de Vlaardingse Broekpolder. Het nieuwe parcours is één van de IODS-projecten die gelijk met de A4 Delft-Schiedam worden ontwikkeld om de kwaliteiten van Midden-Delfland te behouden en te versterken. De verwachting is dat het nieuwe MTB-parcours eind 2013 open gaat.

De Bondt is verguld met de aanleg van het MTB-parcours: "Bij de plannen voor de A4 Delft-Schiedam is afgesproken op verschillende manieren stevig te investeren in Midden-Delfland. Dit is een van de mooie resultaten daarvan. Ik ben ervan overtuigd dat veel MTB liefhebbers in de regio en ver daarbuiten hier veel plezier gaan beleven."

Jan Robberegt, naast bestuurslid ook wethouder van dede gemeente Vlaardingen vult aan: "Vorig jaar openden we in de Broekpolder het Klauterwoud, een avontuurlijk speelterrein voor kinderen, en natuurkerngebied De Ruigte. Met de komst van dit parcours krijgt het gebied er weer een nieuwe trekker bij. Zo bieden we mensen weer een nieuwe mogelijkheid om actief te genieten van het groene Midden-Delfland."

Mountainbikeroute Broekpolder

Het 12 km lange parcours is een onverharde single track, krijgt drie startplekken en slingert door bestaande bospercelen van de Broekpolder. Een aantrekkelijke route voor een echte MTB-beleving, met nieuwe onverharde paden op verschillende niveaus.

Als extra uitdaging komen er heuvels en twee behendigheid parken met verschillende elementen voor uitdagend en sportief fietsen. Zo wordt in de twee parken opgenomen jumps, heuvels, haarspeld- en kuipbochten, balansbalken en -bruggen, een rock garden en diverse hoogteverschillen.

De route wordt voorzien van de bekende bewegwijzering voor mountainbiken. Bij de bouw van het parcours betrekt het recreatieschap Patrick Jansen, meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017