Skateroutenetwerk Midden-Delfland begroet eerste fanatieke skaters

vr 29 mei 2015

Tijdens de Friday Skate op 29 mei openden Donald Broekhuizen, programmacoördinator IODS bij de provincie Zuid-Holland en bestuurder Ruud van Harten van het recreatieschap Midden-Delfland het nieuwe skateroutenetwerk Midden-Delfland. De toertocht die op het programma stond, vindt op een later moment plaats wanneer de weersomstandigheden beter zijn. Enkele fanatieke skaters bonden toch de skates onder om van het skateroutenetwerk te genieten.

Het skateroutenetwerk biedt maar liefst 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen staan panelen met een kaart van het skateroute­netwerk. Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen.  

Donald Broekhuizen: "We vinden het belangrijk dat de mensen uit de stad ook op de skates het open, mooie landschap van Midden-Delfland kunnen ervaren." Ook Ruud van Harten is blij met het nieuwe skateroutenetwerk: "Het is een prachtige aanwist voor iedereen die actief wil recreëren in het recreatiegebied." De teruggekeerde skaters waren enthousiast: "De route was makkelijk te volgen en de bordjes waren lekker duidelijk. In één woord: geweldig!"

Recreatieve routes

Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Onderschrift bij foto: Ruud van Harten (rechts) en Donald Broekhuizen (midden) onthulen het skate-informatiepaneel bij Sportcenter Allround en openen daarmee het skateroutenetwerk Midden-Delfland.

Zie ook: WOS.nl: Skatenetwerk officieel geopend festiviteiten afgeblazen

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017