Schiedam gaat van start en tekent vier contracten

vr 25 sep 2015

De werkzaamheden aan het Park en Sportpark A4 gaan van start! De gemeenteraad van Schiedam gaf op 27 mei 2015 groen licht aan de uitwerking van ‘Schiedam in Beweging’, waardoor de gemeente nu kan investeren. Behalve met de uitvoering op het tunneldak gaat Schiedam ook verder met de herstructurering van de bestaande sportparken. In korte tijd zijn al vier contracten getekend. Het gaat om de aanleg van het Sportpark A4, voor woningbouw op Harga Zuid en in Kethel en voor de bouw van een hockeycomplex.

Na maanden van tekenen, beraadslagen en overleggen met onder andere sporters, omwonenden en belanghebbenden zijn de ontwerpers eruit. De uiteindelijke vorm voor het Park A4 is gekozen. Hoog tijd ook om te laten zien wat nu het resultaat van alle besprekingen is geworden. Elders in deze nieuwsbrief staat meer informatie over de bijeenkomsten waarop de plannen worden gepresenteerd. Schiedam gaat hard aan de slag om alles voor het competitieseizoen 2016/2017 gereed te hebben.

Duurzaam sportpark

Dan hebben de Schiedammers er niet alleen een keurig aangelegd park bij met fiets- en voetpaden die de recreant betrekkelijk snel naar het water (zuiden) of het groen van Midden-Delfland (noorden) brengen. Bovenop het tunneldak van de rijksweg opent volgend jaar een duurzaam sportpark. Om te zorgen voor een optimale bezetting en daarmee exploitatie van de nieuwe sportaccommodaties wordt een beheersstichting opgericht. De gesprekken daarover met de betrokken sportverenigingen lopen. In de komende maanden worden de afspraken tussen de nieuwe stichting en de sportclubs omgezet in contracten.

Forse impulsen

Voetbalvereniging vv KethelSpaland vertrekt volgend seizoen 2016-2017 van de locatie in Kethel. Door het vertrek van de handbalvereniging Ventura, die al tijdelijk is verhuisd, komt ruimte vrij op Harga Zuid. De voormalige sportvelden krijgen de bestemming woningbouw. Zo krijgt de stad forse impulsen op het gebied van sport, groen en wonen. In plaats van een betonnen casco van ruim twee kilometer lang beschikt Schiedam dadelijk over een uniek sportpark boven op de tunnel van een rijksweg, ligt er een groen Stadspark en kunnen woningen worden gebouwd waaraan in Schiedam behoefte is. Daarnaast kan herstructurering van de andere sportparken plaatsvinden zoals de bouw van een goed geoutilleerd hockeycomplex op Harga.

Meer informatie

Vragen over de invulling van het tunneldak A4, over de daardoor voortvloeiende ontwikkelingen voor sport, wonen en groen kunt u terecht bij uw contactpersoon van ‘Schiedam in beweging’ of via e-mail schiedaminbeweging@schiedam.nl Ook bemant het projectteam iedere woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur een infopunt in geriatrisch centrum DrieMaasStede aan de Voorberghlaan 35.

Volledige nieuwsbrief Schiedam in beweging editie 19 - september 2015 (pdf)

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017