‘Schaapskudde’ neemt boerderij over

wo 23 mrt 2016

Goed nieuws voor de stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland. De stichting verkeerde zeven jaar in onzekerheid over het voortbestaan en ook de toekomst van de schapenboerderij aan de Woudweg in Schiedam. De uitvalsbasis voor de schapen, was lang onzeker. Maar nu de stichting officieel eigenaar is geworden van de Adrianushoeve, kan ze gaan bouwen aan de toekomst.

De boerderij is lang eigendom geweest van de familie Kester, maar Rijkswaterstaat kocht de hoeve aan in aanloop naar de aanleg van de A4. Door de slechte staat van de boerderij dreigde lange tijd de sloophamer. De stichting heeft de opstallen geruime tijd anti-kraak gebruikt, maar is nu officieel eigenaar geworden. Daardoor kunnen eindelijk plannen worden gemaakt voor zowel de toekomst van de kudde als die van de boerderij.

Basisscholen

Vockestaert ontvangt al jaren basisscholen uit de hele regio voor educatielessen en groepen die op pad gaan met de kudde.

De boerderij en de bijgebouwen worden op tweede paasdag, als het Lammetjesdag is, officieel overgedragen aan Lucia Visser, de nieuwe voorzitter van de stichting. Zij heeft onlangs het stokje overgenomen van Nico van der Wel. De stal en het land naast de boerderij staan inmiddels vol met lammetjes. Tussen 12.00 en 16.00 uur mag iedereen de pasgeboren diertjes komen knuffelen en aaien. Een hapje en een drankje zijn daarbij verkrijgbaar.

Om 12.30, 13,30, 14.30 en 15.30 uur geven de herders ook een demonstratie schapendrijven. De entree inclusief deelname aan de activiteiten bedraagt 2,50 euro per persoon.

Meer informatie over Schaapskudde Vockestaert is te vinden op www.vockestaert.nl

 

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017