Ruim 1300 deelnemers aan fietstocht over A4 Delft Schiedam

ma 7 sep 2015

Meer dan 1300 belangstellenden hebben afgelopen zaterdag over de A4 Delft Schiedam in wording gefietst. Zij deden dat in het kader van themazaterdag van de maand september in het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam.

Centraal stond de ontstaansgeschiedenis van de weg. Bezoekers konden een presentatie bijwonen en over een gemarkeerd deel van het tracé fietsen. Hiervoor bleek bijzonder veel interesse te zijn. 

In eerste instantie bood Rijkswaterstaat 60 bezoekers de mogelijkheid om over het tracé te fietsen, maar vanwege de grote belangstelling hebben Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie A4all een deel van het tracé gemarkeerd en vrijgesteld waar geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig waren. Daardoor konden meer mensen deelnemen. De vele belangstellenden konden fietsen wanneer zij wilden en er zijn extra presentaties gehouden. 

De bezoekers waren bijzonder enthousiast en erg nieuwsgierig. De werking van de tunnel is uitgebreid toegelicht. Vanwege de drukte zijn extra presentaties gegeven over de ontstaansgeschiedenis van de weg. De 1300 fietsers trotseerden met een glimlach regen en wind om een stukje over de A4 Delft Schiedam te mogen rijden.

Meer informatie
Zie de website A4 Delft-Schiedam.

Bron: Rijkswaterstaat

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017