Onderzoek voor ecopassage over de Schie

di 2 jul 2013

De provincie Zuid-Holland voert vanaf 1 juli 2013 onderzoeken uit in de buurt van de Kandelaarbrug en Hofwijk. Deze onderzoeken worden uitgevoerd uit ten behoeve van de ecologische passage door de Schie. Deze ecologische passage gaat ervoor zorgen dat (kleine) dieren gemakkelijk en veilig van de ene naar de andere kant kunnen zwemmen. De aanleg van de passage bij de Schie staat gepland voor september 2014.

De onderzoeken duren enkele weken. Tijdens deze onderzoeken wordt de bodem onderzocht middels grondboringen en landmetingen. Nadat dit onderzoek is afgerond, organiseert de provincie Zuid-Holland een informatieavond over de aanleg van de ecologische passage door de Schie. Hiervoor worden de direct betrokkenen (omwonenden en ondernemers) uitgenodigd.

Kwaliteitsproject

De ecologische passage bij de Schie maakt onderdeel uit van het programma Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Het IODS beschrijft een totaal programma van maatregelen voor de ontwikkeling van het gebied tussen Delft en Schiedam. Hieronder vallen ook de afspraken rond de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

In het kader van IODS worden ook drie ecologische passages (A4 Delft-Schiedam, door de Schie en onder de A13) aangelegd. Deze zorgen voor een ecologische verbinding tussen de Vlaardingse Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. De provincie Zuid-Holland werkt in dit project samen met lokale overheden en verschillende maatschappelijke organisaties.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017