Jonge Boeren Netwerk Midden-Delfland van start!

do 3 dec 2015

Op 1 december jl. is het jonge boeren netwerk Midden-Delfland gestart met een succesvolle en gezellige kennismakingsbijeenkomst. Maar liefst 28 jongeren waren tijdens de aftrap aanwezig en werden geprikkeld door het inspirerende verhaal van Koppert Cress. Ondanks dat het soms lastig is de vergelijking te maken tussen plantjes en melk bleef de belangrijkste boodschap overeind: “Als je wil dat mensen voor je product betalen, zorg dan dat je goed communiceert wat je doet en waarom jouw product zo bijzonder is”. 

2016 wordt het jaar van de jonge boer in Midden-Delfland. Het jonge boeren netwerk is een academie, met algemene bijeenkomsten waar iedereen welkom is en verdiepingstrajecten waar je je voor moet opgeven. We bouwen een netwerk, vergroten kennis en geven de jonge boeren van Midden-Delfland een gezicht naar buiten.

De verdiepingstrajecten zijn een aantal bijeenkomsten waarin we een aantal thema’s uitwerken en de jonge boeren stimuleren buiten de kaders te denken. De thema’s zijn:

 • kansen in de stad benutten,
 • nieuwe verdienmodellen,
 • de optimale koe voor Midden-Delfland en
 • geen boer, wel actief in de sector?

In de academie werken jongeren aan hun toekomstplannen en hebben ze de mogelijkheid om te koppelen met een buddy. In januari beginnen de verdiepinsbijeenkomsten. Tot dan!

Door: Lieke Boekhorst
Bron: Boerenverstand

Nieuws

 • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

  Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
  wo 24 mei 2017
 • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

  Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
  vr 5 mei 2017