IODS bij nazomerfeest Natuurmonumenten bij de Ackerdijkse Plassen

vr 7 aug 2015

De boswachters van Natuurmonumenten organiseren ook dit jaar weer het feestelijke nazomerfeest bij Ackerdijkse Plassen! Op zondag 13 september zijn er rondom de Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 tal van activiteiten, voor het hele gezin. Speur door de boerderij, wandel door het natuurgebied en doe mee aan de activiteiten van OERRR.

OERRR voor kinderen

Voor kinderen staan er deze dag talloze activiteiten van OERRR op het programma. Samen met de boswachter mag je hutten bouwen of trek je schoenen uit en maak een wandeling over het blote voetenpad. Ook kun je zaadbommetjes maken en popcorn bakken boven een vuurtje.

Uniek

De boswachters hebben ook door het natuurgebied een wandeling uitgezet. En dat is uniek, want om de vele vogels die hier leven de rust en ruimte te gunnen, is dit bijzondere natuurgebied normaal gesproken niet vrij toegankelijk. Maar op deze dag kunnen bezoekers het gebied in gaan en genieten van alle vogels die boven hun hoofd vliegen. Wellicht schiet zelfs de ijsvogel nog voorbij. Ook de boerderij zelf is deze dag opengesteld. In de boerderij draait een film over de Ackerdijkse Plassen en ook de opkamer en de melkschuur zijn te bezichtigen. En dit is nog maar een greep uit de activiteiten die er plaatsvinden.

Schapen drijven en koe knuffelen

Ook dit jaar geeft herder Martin Oosthoek enkele malen per dag een demonstratie schapen drijven. En vanaf boerderij Ackerdijkse Plassen is dwars door het weiland een struinwandelpaadje inclusief pont aangelegd naar boerderij Rodenburg aan de Zweth. Ook deze boerderij is deze dag opgesteld voor bezoekers. Zij kunnen een kijkje nemen in de stallen en er zijn kalfjes en koeien die geknuffeld mogen worden. Neem een duik in het stro of doe de speurtocht in het weiland. 

IODS

Kom langs bij de kraam van IODS voor informatie over onder andere de inzet van de provincie voor de weidevogels in Midden-Delfland! Daarnaast kunnen we u meer laten zien en vertellen over het grootste Ecoaquaduct van Nederland en de ecopassages die samen het Groenblauw Lint vormen door het gebied.

Informatie

Op zondag 13 september zijn bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis, aan sommige activiteiten/producten zijn kosten verbonden. Aanmelden is niet nodig. Vragen kunnen gesteld worden aan de boswachter.

De boerderij is te vinden achter Rijksstraatweg 125a, 2629 JE in Delft. Langs deze weg staan boswachters en vrijwilligers die je verder helpen. Kom met mooi weer op de fiets; er zijn fietsenstallingen op locatie.

Bijzondere gebouwen

Natuurmonumenten opent in dit weekend de deuren van prachtige kastelen, landhuizen, villa’s en ateliers. Plekken waar kunst en ambacht samenkomen, met kunstzinnig vormgegeven stucwerk, tegeltableaus, betimmeringen, glas-in-lood en wandbeschilderingen. Ontdek deze monumentale hoogstandjes en de fascinerende verhalen erachter. Nieuwsgierig? Kijk hier voor de locaties, bezichtigingen en speciale activiteiten.

Voor meer informatie: Natuurmonumenten

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017