Feestelijke opening vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland op 24 juli

vr 10 jul 2015

Het pas aangelegde vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland wordt op vrijdagmiddag 24 juli feestelijk in gebruik genomen bij De Tuinderij in De Lier. Tussen 12 en 17 uur zijn er spetterende activiteiten georganiseerd, zoals varen met kano's en fluisterbootjes, lopen over water in een waterbal en een rondvaart in een Westlander. Iedereen is welkom en deelname is gratis.  

Het kloppende hart van de opening is bij De Tuinderij aan de Van Wijklaan 2 in De Lier, gelegen aan het water van de Zijde. Hier is een informatiemarkt, waar mensen zich kunnen opgeven voor diverse activiteiten. Een kaart van het vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland ligt klaar voor de bezoekers. Watersporters kunnen ook met de eigen boot komen, er is gelegenheid om aan te meren.

Officiële opening

Om 12.30 uur vindt de officiële opening van het vaarnetwerk plaats door programmadirecteur IODS Hans Kleij van de provincie Zuid-Holland, wethouder Peter Ouwendijk van de gemeente Westland en bestuurder Govert van Oord van het Recreatieschap Midden-Delfland.

Programma

U kunt een vaartochtje maken met een Westlander en een fluisterboot of kano lenen om het vaarnetwerk te ontdekken. Shantykoor Die Maeze Sanghers en een accordeonist zorgen voor een nautische sfeer. Speciaal voor de opening is een fotopuzzeltocht gemaakt, voor de winnaar ligt een leuke prijs klaar. Lopen over water in een waterbal, haring happen en een workshop touwknopen staan ook op het programma. Meer informatie over het vaarnetwerk en de opening op 24 juli staat op heerlijkbuiten.nl/vaarknooppunten.

Vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland

Watersporters kunnen een route uitstippelen van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Er zijn drie soorten routes: voor kleine kajuitboten, sloepen en kano's. De route voor kajuitboten is met bruine bordjes langs het water aangegeven. De brughoogte is minimaal 180 cm. De blauwe routes zijn voor sloepen, de brughoogte is minimaal 150 cm. Kanoërs volgen de groene bordjes, bij bruggen lager dan 80 cm. zijn overdraagplaatsen aanwezig. Op diverse plaatsen staan panelen met een kaart van het vaarnetwerk.

Recreatieve routes

Het vaarnetwerk is ontwikkeld door het recreatieschap Midden-Delfland en de gemeente Westland, in samenwerking met vrijwilligers van watersport- en kanoverenigingen uit beide gebieden. Het is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De Routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland vanuit het kwaliteitsprogramma 'De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Dit bericht is ook geplaatst op de website van Routes in Zuid-Holland.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017