Eerste borden voor skateroute door Midden-Delfland geplaatst

di 7 apr 2015

De eerste borden om skaters door Midden-Delfland de weg te wijzen, zijn opgehangen. Dat gebeurde maandag op de hoek van de N213 met de Woudseweg. Op de hele route komen 500 bordjes bij tientallen knooppunten. 

Verschillende wegen zijn aangepast zodat het voor skaters fijner is om ervan gebruik te maken. Zo zijn sommige delen van wegen gladder gemaakt, hobbels verwijderd en bruggetjes veranderd.

Op het nippertje is de route voor skaters nog een paar honderd meter aangepast. Bewoners aan de Oostveenseweg in het buurtschap De Kapel hadden kritiek. De weg zou te smal zijn voor de skaters. Daarop heeft de gemeente Midden-Delfland de route een beetje aangepast.

Ondanks de kleine aanpassing aan het parcours kunnen skaters in mei van de nieuwe routes met in totaal een lengte van 90 kilometer door Midden-Delfland gebruik maken.

Bekijk ook het interview met Projectleider Kees Opstal

Bron: WOS

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017