De boer op met stadskinderen

za 7 apr 2012

Uit onderzoek blijkt dat kinderen uit de stad tegenwoordig niet meer weten waar hun eten vandaan komt. Om daar verandering in te brengen, zijn trainees van de gemeente Rotterdam met leerlingen van twee praktijkscholen uit de havenstad een dag ‘de boer op gegaan’. Ze hebben de leerlingen daarbij spelenderwijs kennis laten maken met het leven op de boerderij, de weg die melk aflegt van koe tot consument en ze hebben daarbij aandacht besteed aan voorbereidend lesmateriaal.

De leerlingen gaven aan een leuke dag te hebben gehad en de docenten bemerkten een positieve verandering in hun kijk op het plattelandsleven. Een financiële bijdrage van IODS heeft ervoor gezorgd dat het voorbereidende lesmateriaal volledig was ingericht naar de wensen van de doelgroep.

Sociaal project

De trainees werken bij de gemeente Rotterdam. De gemeente besteedt veel tijd aan de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van deze trainees en om hiervoor iets terug te doen, wordt in twee jaar tijd twee keer een sociaal project uitgevoerd, waaronder het project 'De boer op'.

Meer weten over het sociaal project van deze trainees of het traineeship van de gemeente Rotterdam in het algemeen? Kijk dan op www.rotterdam.nl of stuur een e-mail naar traineegroep13@gmail.com.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017