Commissie Ruimte en leefomgeving op zoek naar ruimtelijke kwaliteit

do 24 sep 2015

Om 'ruimtelijke kwaliteit' te ontdekken nodigde Provinciaal adviseur Ruimtelijke kwaliteit, Abe Veenstra, de commissie woensdag 23 september uit voor een bezoek aan verschillende projecten rond de A4 Midden-Delfland. 

Bij het informatiecentrum A4 legde Hans Kleij, Programmamanager van de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam  (IODS) uit wat dit langlopende project zo bijzonder maakte in het kader van ruimtelijke kwaliteit. Bij de aanleg van de A4 is ook geinvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland. Naast extra natuur zijn tal van recreatieve voorzieningen gerealiseerd, kassen gesaneerd en krijgt de melkveehouderij impulsen voor een duurzame, economische en gezonde bedrijfvoering.


Commissie in het informatiecentrum A4  en op de rijksweg A4

De commissie mocht na deze informatie de inpassing van de weg daadwerkelijk bekijken. Met een busje werd over de nieuw aangelegde weg gereden en tijdens een korte wandeling zag de commissie wat er ruimtelijk allemaal mogelijk is. De Provinciaal Adviseur benadrukte dat voor ruimtelijke kwaliteit 'integrale samenwerking' bijzonder belangrijk is.

 

Grote foto A4 in landschap bij artikel: Siebe Swart

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017