Bestemmingsplannen Park A4 en Sportpark Kethel vastgesteld

do 4 feb 2016

De gemeente Schiedam heeft de bestemmingsplannen Park A4 Sportpark Kethel vastgesteld. De bestemmingsplannen liggen vanaf 4 februari gedurende 6 weken ter inzage in het Stadskantoor van Schiedam (Stadwerf 1).

Het tunneltracé van de rijksweg A4 Delft-Schiedam wordt door Schiedam ingericht voor sport en recreatie. Schiedam wil bestaande sportactiviteiten elders uit Schiedam, verplaatsen naar het tunneltracé en de vrijvallende gronden gebruiken voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

Sportpark Kethel is één van de locaties die vrijvalt door de verplaatsing van de sportactiviteiten. Het sportpark zal worden getransformeerd naar een kleinschalige woonwijk met maximaal 110 woningen, aansluitend op de bestaande woningen in Kethel. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het noordelijke gedeelte van het tunneldak te ontwikkelen naar een nieuw sportpark. Het zuidelijke gedeelte zal worden ingericht als park.

U kunt de stukken ook digitaal vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017