Aanleg vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland van start

ma 8 jun 2015

Afgelopen week zijn de eerste knooppuntbordjes van het vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland geplaatst. Het netwerk biedt vanaf deze zomer veel vaarplezier. Watersporters kunnen een route uitstippelen van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Onderweg genieten ze van een oer-Hollandse omgeving met koeien, kassen, dorpen en stadjes. Op diverse plaatsen komen panelen te staan met een kaart van het vaarnetwerk. Het vaarnetwerk is naar verwachting eind juni gereed, dan zijn alle bordjes geplaatst. De officiële opening vindt in juli plaats.

Er zijn drie soorten routes gemaakt: voor kleine kajuitboten, sloepen en kano's. Voor elke categorie geldt een minimale brughoogte. De route voor kajuitboten is met bruine bordjes langs het water aangegeven. De brughoogte is minimaal 180 cm. De blauwe routes zijn voor sloepen, de brughoogte is minimaal 150 cm. Kanoërs volgen de groene bordjes, bij bruggen lager dan 80 cm. zijn overdraagplaatsen aanwezig. De routes gaan langs het glas van het Westland en het gras van Midden-Delfland. De kaart van het vaarnetwerk is alvast te downloaden van http://heerlijkbuiten.nl/vaarknooppunten.

Opening vaarnetwerk
De opening van het vaarnetwerk vindt in juli plaats. De datum en locatie worden later bekend gemaakt op heerlijkbuiten.nl, gemeentewestland.nl en via de (sociale) media. Het wordt een middag vol spetterende activiteiten, zoals een sloepentoertocht, een rondleiding per Westlander en wandelen over water.

Recreatieve routes
Het vaarnetwerk is ontwikkeld door het recreatieschap Midden-Delfland en de gemeente Westland, in samenwerking met vrijwilligers uit beide gebieden. Het is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De Routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland vanuit het kwaliteitsprogramma 'De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017