Wandelen door eendenkooi het Aalkeetbuiten

za 12 sep 2015

Natuurmonumenten in Midden-Delfland start dit seizoen weer met de bijzondere rondleidingen door eendenkooi Het Aalkeetbuiten, een fascinerend stukje natuur en cultuur, overgebleven uit vroeger tijden. 

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Met tamme eenden en een kooikershondje werden de wilde eenden naar de kooi gelokt en daar gevangen in de vangpijp. Ontdek tijdens deze wandeling hoe het hier rond de eendenkooi vroeger in z'n werk ging. De kooiker neemt je mee terug in de tijd!

De eendenkooi bevindt zich aan de Broekpolderweg, tussen Vlaardingen West en Maasland. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Laarzen en een verrekijker komen goed van pas!

Als je mee wilt op een van deze excursies is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 5,00 voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 8,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen resp. € 4,00 en € 7,00.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Bron: Hof van Delfland.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017