Themazaterdag: Fietstocht over het tracé A4 Delft-Schiedam

za 5 sep 2015

Wilt u het nieuwe asfalt op de A4 Delft-Schiedam testen met de fiets? Bezoekers van het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam wordt zaterdag 5 september a.s. de mogelijkheid geboden om aansluitend aan de presentatie over het tracé A4 Delft-Schiedam te fietsen. Aankomende week krijgt de nieuwe snelweg dubbellaags ZOAB.

Tijdens de presentatie vertellen voorlichters van Rijkswaterstaat over de ontstaansgeschiedenis van de weg. Dit gaat terug in de tijd van Napoleon en bezoekers krijgen ook al een kijkje in de toekomst. De presentatie wordt die dag twee keer gegeven en na elke presentatie mogen 30 personen onder begeleiding over een deel van het tracé fietsen. De presentaties vinden plaats om 11.30 uur en om 13.30 uur en zijn vrij toegankelijk. Het informatiecentrum is van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Aanmelden voor presentatie met fietstocht
Er zit een beperking aan het aantal personen wat per keer over het tracé mag fietsen, daarom is het noodzakelijk dat u zich van tevoren hiervoor aanmeldt. Via de projectsite www.a4delftschiedam.nl kunt u zich hiervoor opgeven. Dit kan tot uiterlijk donderdag 3 september 14.00 uur. Let op! Vol is vol.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam
In het informatiecentrum leest en hoort u meer over de geschiedenis en het ontwerp van de A4 Delft-Schiedam. Voorlichters van Rijkswaterstaat beantwoorden uw vragen over de aanleg van de snelweg en over specifieke thema’s zoals tunnelveiligheid en geluidsschermen. Ook de verschillende constructies in het tracé, zoals de landtunnel en het eco-aquaduct, komen in het informatiecentrum aan bod. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien. Het informatiecentrum is al door circa 20.000 mensen bezocht.

Adres en openingstijden
Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bellen naar 06-31001893.

Meer informatie
Zie www.a4delftschiedam.nl

Pers: Schiedams Nieuws

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017