Themamiddag ‘Kringloopboeren Midden-Delfland’

za 3 mei 2014

Op zaterdag 3 mei 2014 organiseert Rijkswaterstaat een informatieve en actieve middag over de agrarische bedrijvigheid in Midden-Delfland. In samenwerking met gemeente Midden-Delfland en Provincie Zuid-Holland biedt Rijkswaterstaat op 3 mei het volgende programma in het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam:

Programma themadag ‘Duurzaam boer blijven in Midden-Delfland’

12.45               Presentatiezaal open

13.00 – 14.00   Themapresentatie over de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) en het programma ‘Kringloopboeren Midden-Delfland’

14.00 – 15.00   Wandeling langs het bouwterrein van de A4 Delft-Schiedam naar boerderij ‘De Nellyhoeve’ van de familie Hooijmans voor een kijkje in de keuken van een kringloopboer.

Aan de wandeling kunnen 40 personen deelnemen die de presentatie hebben bijgewoond. Vanaf 12.45 uur zullen er kaartjes voor de wandeling worden uitgedeeld bij de ingang van de presentatiezaal. De presentatie kan worden bijgewoond door maximaal 70 personen. Is de zaal vol? Dan kunt u in het informatiecentrum terecht bij de voorlichters van Rijkswaterstaat. Zij vertellen u graag over de aanleg van de A4 Delft-Schiedam en de IODS-projecten.

Het centrum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers krijgen op deze dag ook een nieuwe luchtfoto op A3-formaat van de aanleg van de A4 Delft-Schiedam. Er is keuze uit zes verschillende foto’s, zolang de voorraad strekt.

Groen ondernemen: duurzaam boer blijven

Als een groene long, middenin in Metropoolregio Rotterdam Den Haag, ligt het open agrarische veenweidelandschap van Midden-Delfland. Het karakteristieke open landschap met de rijke cultuurhistorie en landschappelijke waarde is voor inwoners, ondernemers en bezoekers om van te houden! De melkveehouderij is van oudsher belangrijk voor Midden-Delfland. De inzet van de boeren heeft ervoor gezorgd dat het oorspronkelijke en unieke karakter van het landschap zo goed behouden is gebleven. Naast de pracht van het landschap draagt het open en groen houden van Midden-Delfland bij aan uw veiligheid als inwoner of bezoeker. Voorbeelden daarvan zijn de waterberging, goed voedsel en het temperen van oververhitting in de steden.

LTO Delflands Groen, de gemeente Midden-Delfland en de provincie Zuid-Holland werken in het programma Kringloopboeren Midden-Delfland samen om het agrarisch cultuurlandschap met koe in de wei te behouden en te ontwikkelen. Natuurlijk trekken ze hierbij samen op met gebiedsorganisaties en met u!

Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)

IODS is een gebiedsgericht programma waarmee - gelijk met de aanleg van de A4 Delft-Schiedam - ook wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. IODS is een samenwerkingsverband tussen Rijk, provincie Zuid-Holland, lokale overheden en verschillende maatschappelijke organisaties.

Adres en openingstijden

Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur bellen naar 06-31001893.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017