Rondritten over toekomstige A4 Delft-Schiedam

za 4 jul 2015

Met een busje over de toekomstige A4 Delft-Schiedam rijden? Op zaterdag 4 juli 2015 krijgen bezoekers van het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam de kans om een rondrit te maken over het bouwterrein van de A4. Ook geeft Rijkswaterstaat presentaties over de aanleg van de A4 Delft-Schiedam en zijn er luchtfoto’s op A3-formaat verkrijgbaar.

Tijdens deze dag vertellen voorlichters van Rijkswaterstaat meer over de aanleg van de A4 Delft-Schiedam. Zij laten aan de hand van de meest recente luchtfoto’s zien hoe de aanleg van de snelweg vordert. Ook zien bezoekers in een animatie hoe de A4 Delft-Schiedam er voor de weggebruikers uit komt te zien. De presentaties vinden plaats om 11.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur en zijn vrij toegankelijk. Het informatiecentrum is van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Rondrit over de toekomstige A4 Delft-Schiedam
De rondritten over de toekomstige snelweg vinden plaats in een busje dat vertrekt vanaf het parkeerterrein van het informatiecentrum. De eerste rit start om 11.00 uur. Vervolgens vindt om het uur een rondrit plaats. De laatste rit start om 15.00 uur. De rondritten duren circa 45 minuten en voeren de bezoekers door de (half)verdiepte ligging en naar het Kethelplein.

Aanmeldprocedure rondritten
Deelname aan de rondritten is alleen mogelijk via voorinschrijving. Aanmelden kan via infocentruma4delft-schiedam@rws.nl tot uiterlijk donderdag 2 juli 15.00 uur. Aanmelden is mogelijk zolang er beschikbare plekken zijn. De deelname is definitief zodra u een bevestigingsmail heeft ontvangen. De bus biedt passagiersstoelen voor personen die het voertuig zelfstandig kunnen betreden en die oud genoeg zijn om een gordel te dragen.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam
In het informatiecentrum leest en hoort u meer over de geschiedenis en het ontwerp van de A4 Delft-Schiedam. Voorlichters van Rijkswaterstaat beantwoorden uw vragen over de aanleg van de snelweg en over specifieke thema’s zoals tunnelveiligheid en geluidsschermen. Ook de verschillende constructies in het tracé, zoals de landtunnel en het eco-aquaduct, komen in het informatiecentrum aan bod. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien. Het informatiecentrum is al door circa 20.000 mensen  bezocht.

Adres en openingstijden
Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bellen naar 06-31001893.

Meer informatie
Zie www.a4delftschiedam.nl

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017