Presentaties ‘Zwaluwwand en vlinderkamers’ op zaterdag 2 mei

za 2 mei 2015

Op zaterdag 2 mei a.s. krijgen bezoekers van het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam een presentatie over de zwaluwwand en de vlinderkamers.

In de geluidswallen naast de A4 in Delft worden speciale aanpassingen doorgevoerd voor zwaluwen en vlinders. Wat houden die aanpassingen in en waarom worden ze gebouwd?

Daarnaast vertellen voorlichters van Rijkswaterstaat meer over de ecologie rondom de A4 Delft-Schiedam. Zo legt Rijkswaterstaat meerdere faunapassages aan en hebben we een eco-aquaduct gebouwd. Waarom en voor welke dier- en plantensoorten doen we dit?

Op deze en andere vragen krijgt u antwoord op zaterdag 2 mei 2015. Het informatiecentrum is dan geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De presentaties vinden plaats om 11.30 uur en 14.30 uur en zijn vrij toegankelijk.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam
In het informatiecentrum leest en hoort u onder meer over de geschiedenis en het ontwerp van de A4 Delft-Schiedam. Voorlichters van Rijkswaterstaat beantwoorden uw vragen over de aanleg van de snelweg en over specifieke thema’s zoals tunnelveiligheid en geluidsschermen. Ook de verschillende constructies in het tracé, zoals de landtunnel en het eco-aquaduct, komen in het informatiecentrum aan bod. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien. Het informatiecentrum is al door circa 20.000 mensen  bezocht.

Adres en openingstijden
Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bellen naar 06-31001893.

 

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017