Opening bijzonder Symbiobrug

do 17 nov 2016

De nieuwe fietsverbinding tussen de TU Delft en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos is klaar. Naast een kilometer fietspad en twee kleine fietsbruggen, is een stijlvolle brug geplaatst over de 35 meter brede Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft. De Symbiobrug is een bijzonder opvallend en kleurrijk onderdeel van de nieuwe fietsroute die TU Delft en sciencepark Technopolis verbindt met het landelijke Midden-Delfland. Op 17 november is de officiële opening met gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en bestuurslid en wethouder Stephan Brandlight (Delft).

Verbinding met werk en groen
Het Ackerdijkse Bos is een mooi groen paradijs naast de randstad. De nieuwe fietsverbinding is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland en betekent voor onder meer studenten, recreanten en inwoners een verbeterde infrastructuur tussen het Ackerdijkse Bos, de TU-Delft en het Art Centre Delft. Hiermee is het recreatieve groen voor de directe omgeving ook veel beter bereikbaar geworden.

‘Samen levend’
De Symbiobrug valt op in het natuurlijke landschap vanwege de kleur en de vorm. Het duurzame en innovatieve ontwerp is het winnende ontwerp uit een brugontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug betekent in het Grieks συν “samen” en βιωσις “levend”. De naam weerspiegeld de interactie tussen natuur en technologie, twee elementen die een symbiotische co-existentie aangaan in de Symbiobrug. De ontwerper Rafail Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om de brug in het echt te realiseren. De aanleg van de nieuwe fietsverbinding heeft bijna acht maanden geduurd. Binnenkort is de opening, iedereen is welkom op 17 november a.s. in Artcenter Delft vanaf 13:30 uur.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017