Inloopavond Ecopassage Schie

wo 8 jul 2015

Door de Ecopassage Schie kunnen (kleine) dieren straks gemakkelijk en veilig de Schie, de Kandelaarweg en Rotterdamseweg / Delftweg oversteken. Behalve de passage door de Schie zijn er ook ecopassages in de A13 en A4 Delft-Schiedam gemaakt. Hiermee worden de barrières tussen de Vlietlanden en Ackerdijkse plassen opgeheven.

Markus B.V. start vanaf juli met de voorbereidende werkzaamheden voor de Ecopassage Schie. Markus B.V. plaatst een projectbureau op de parkeerplaats bij de Rotterdamseweg/ Zwethpad. Markus is al 70 jaar een grond-, weg- en waterbouwbedrijf. Zij gaan zich bezig houden met de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs de Schie en het plaatsen van een aantal passeerbuizen onder wegen langs de Schie. Daarnaast worden sloten bij de graslanden rond de Schie voorzien van natuurvriendelijk oevers. Voor de recreant/gebruiker wordt daarnaast voorzien in een uitzichtpunt langs het fietspad halverwege tussen het spoor en de Schie en een voetgangersbrug over De Zweth. Ter hoogte van die voetgangersbrug worden ook nog twee dammen aangelegd, zodat u het fietspad te voet tussen de twee bosvakken door kunt bereiken. Daar vandaan kunt u het pad langs de Zweth verder vervolgen onder de A13 door.

Datum en locatie
Op 8 juli is er van 19.00u-21.00u een inloopavond in café restaurant Schielicht, Kandelaarweg 123 te Rotterdam. Hier kunt u uw vragen stellen ten aanzien van de planning en de werkzaamheden. Aanmelden is niet nodig.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017