Feestelijke opening Boerenpaden Midden-Delfland op zondag 6 juli

zo 6 jul 2014

Op zondag 6 juli 2014 organiseert het Recreatieschap Midden-Delfland de feestelijke opening van vijf boerenpaden in Midden-Delfland. Van 11.00 tot 15.00 openen de boerderijen aan de boerenpaden hun deuren voor het publiek. Op elke boerderij is wat te doen en natuurlijk kan er gewandeld worden over de boerenpaden, die onderdeel zijn van een ommetje van zo'n vier à vijf kilometer. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Programma

Het programma van 6 juli is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de boeren. Kinderen kunnen hun hart ophalen op een hooibalenparcours met de traptrekker en bij het slootje springen, al dan niet met polsstok. Ook is er een puzzeltocht over het erf en een speurtocht over het boerenpad. Geïnteresseerden komen van alles te weten over het fokken van het oer-Hollandse koeienras de Lakenfelders. Meer informatie over het programma, de adressen van de boeren en de folders met de beschrijving van de vijf ommetjes is te vinden op www.heerlijkbuiten.nl.

Vijf boerenpaden

De vijf boerenpaden liggen in de Ackerdijkse polder, de Holiërhoekse polder, de Foppenpolder, de Aalkeetbuitenpolder en de Duifpolder. Wandelaars zijn te gast bij de boer(in). Ze wandelen dwars door het boerenland en kunnen onderweg genieten van de koeien in de wei, de weidevogels en het weidse uitzicht. Klompgele bordjes geven de route door het boerenland aan. De boerenpaden zijn in het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni) niet toegankelijk en honden zijn het hele jaar niet toegestaan.  De boerenpaden sluiten aan op het wandelroutenetwerk dat volgend jaar in Midden-Delfland wordt gerealiseerd.

Samenwerking

Het recreatieschap Midden-Delfland heeft de boerenpaden gerealiseerd samen met zeven boeren, de agrarische natuurvereniging Vockestaert en het Hoogheemraadschap van Delfland. De boerenpaden zijn gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en zijn onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)'. Een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van zeven km2 gebied inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017