Dag van de Bouw 2015: A4 Delft-Schiedam

za 13 jun 2015

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert A4all - een aannemerscombinatie bestaande uit VolkerWessels, Heijmans en Boskalis - een snelweg tussen de A4 bij Delft en het Kethelplein bij Schiedam. De werkzaamheden zijn gestart in april 2012 en volgens planning gaat de weg eind 2015 open.

Het doortrekken van de A4 tussen Delft en Schiedam ontlast de A13 en verbetert de mobiliteit in de omgeving. De snelweg loopt door de groene zone tussen Delft en Schiedam en langs woongebieden van Delft, Schiedam en Vlaardingen. Het streven is de A4 Delft-Schiedam één van de best ingepaste snelwegen in Nederland te maken.

Er worden dan ook veel bijzondere inpassingsmaatregelen genomen om de natuur- en recreatiewaarden en het leefmilieu te behouden. Zo wordt een deel van de snelweg (half)verdiept in het landschap aangelegd, gaat de A4 tussen Schiedam en Vlaardingen door een landtunnel en worden er allerlei aanvullende geluidsreducerende maatregelen genomen. Om versnijding van fauna leefgebieden en recreatienetwerken tegen te gaan is er besloten tot de bouw van een eco-aquaduct; ten tijde van het ontwerp de grootste van Europa! Tijdens de Dag van de Bouw 2015 op 13 juni a.s. wordt het Ecoaquaduct door bestuurders IODS geopend. Informatie hierover volgt.

Zie hier de simulatie 'Aanleg A4 Delft-Schiedam'

Meer informatie over de Dag van de Bouw.

Nieuws

  • Midden-Delfland: 100 ha nieuwe weidevogelnatuur

    Midden-Delfland is 100 hectare weidevogelnatuur rijker. Dat werd op 24 mei 2017 gevierd met een Vroege Vogelontbijt op de biologische boerderij van Arie van den Berg. De bekende bioloog Nico de Haan verwelkomde de gasten. Als blijk van waardering...Lees meer >
    wo 24 mei 2017
  • Weidevogels en een biertje, een goede combinatie

    Het eerste Weidevogelcafé van Midden-Delfland is een feit. Woensdagavond kwamen negen bevlogen boeren uit Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. Ervaringen met weidevogels en weidevogelbeheer uit wisselen en van elkaar leren, dat was het idee...Lees meer >
    vr 5 mei 2017